Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID steunt actie tegen broodfok Afdrukken E-mailadres

Een groepering van hondenvrienden heeft een comité en website opgericht om broodfok een halt toeroepen 'Actiecomité tegen Broodfok'.

Broodfokkers zijn fokkers die honden kweken enkel voor het geld, zonder aandacht te hebben voor wat een hond werkelijk nodig heeft, namelijk liefde en sociale aandacht. Pups worden bij broodfokkers geboren met maar één doel: geld opbrengen. Naar enige liefde of aandacht kunnen ze dus fluiten. De teven worden in kleine, kille ruimtes gehouden en moeten aan de lopende band pups produceren, tot ze er letterlijk bij neervallen. Als ze totaal uitgeput zijn en dus niets meer opbrengen worden ze afgemaakt of in een asiel gedropt.

De groepering van hondenvrienden voert actie tegen de broodfok en eist dat de wetgeving inzake hondenfokkerijen en -verkoop uitgebreid wordt met een beperking van rassen en een
limiet op het aantal honden dat fokkers mogen kweken. De vereniging vraagt ook een totaalverbod op verkoop van honden in winkels.

BLID vzw steunt deze actie. Honden zijn namelijk sociale wezens die veelvuldig sociaal contact nodig hebben. Indien pups niet gesocialiseerd worden in de eerste weken van hun leven, dan bestaat het risico dat ze uitgroeien tot honden met probleemgedrag.
Ook aan de barre levensomstandigheden van de fokteven moet een einde komen. Een hond is geen fokmachine, Integendeel, elke hond verdient een liefdevolle, warme thuis!

Op de website broodfok vindt men meer informatie over broodfok en waarop mensen moeten letten als ze zich een hond aanschaffen, alsook een petitie om broodfok een halt toe te roepen.