Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Geef geen dier als eindejaarsgeschenk Afdrukken E-mailadres

Tijdens de feestdagen vraagt BLID om geen dieren als cadeau te schenken.
Er belandt wel eens een hond of kat in de vorm van een cadeaubon in een enveloppe als nieuwjaarsgeschenk. Maar het aanschaffen van een dier moet spontaan gebeuren en mag niet worden opgedrongen. BLID vraagt ook voorzichtig te zijn met vuurwerk in het bijzijn van dieren.

Voor de overgang van oud naar nieuw vraagt BLID om aandachtig te zijn met vuurwerk en dit zeker niet af te steken in de nabijheid van dieren.
Bezitters van dieren geven we de raad hun voorzorgen te nemen opdat de dieren niet kunnen ontsnappen. Mensen vinden vuurwerk mooi en feestelijk maar voor veel dieren is het een zeer angstaanjagend verschijnsel. Dieren begrijpen er niets van, ze worden heel angstig en kunnen in paniek weglopen van het lawaai en de lichtflitsen.

Elk jaar opnieuw zijn er dieren die opschrikken van vuurwerk, vooral honden. Honden gaan op de vlucht en zijn zo wel eens het slachtoffer van een aanrijding met een wagen. Tijdens hun vlucht kunnen honden ook zo ver lopen dat ze de weg naar huis niet meer terugvinden. Eén van de beste voorzorgen is uw hond opsluiten in huis, een radio laten spelen en het licht laten branden, dan blijft uw hond zeker rustig. Het is ook geen overbodige luxe uw hond een halsband aan te doen met uw gegevens in vermeld, dat vergroot de kans dat hij na enkele uren terug thuis komt.