Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID niet helemaal akkoord met Koninklijk besluit van minister Rudy Demotte Afdrukken E-mailadres

Binnenkort zal iedereen die een hond wil kopen eerst een vragenlijst moeten invullen, en dit zowel in dierenwinkels als asielen. Dit is een van de maatregelen die minister van Dierenwelzijn Rudy Demotte deze week in een Koninklijk besluit op de ministerraad heeft voorgelegd. BLID is niet volledig akkoord met dit initiatief.

De vragenlijst zou een beeld scheppen van waar en bij wie de hond terecht zal komen. Op basis van de antwoorden beslist de verkoper of je geschikt bent om een hond te houden. De bedoeling van deze maatregel is ongevallen met honden voorkomen.

BLID keurt de vragenlijst niet af, maar onze organisatie vindt dat de lokale politie beter kan beslissen of de koper de hond krijgt of niet. Zij zijn namelijk het beste op de hoogte of er al dan niet reeds problemen zijn geweest met de kandidaat-koper op het gebied van dieren!Trouwens een verkoper zal steeds blijven verkopen.

Ook de dierenbeschermingen zouden hierbij moeten betrokken worden. Want zij kunnen eventueel een plaatselijk bezoek brengen aan de kandidaat-koper om te zien waar de hond terecht komt. Dierenbeschermingen hebben ervaring met dit soort zaken en er moet dus zeker rekening gehouden worden met hun advies!