Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID aanwezig op Dierenhappening in Hasselt Afdrukken E-mailadres

Het komende weekend vindt in de Grenslandhallen in Hasselt de Dierenhappening plaats. Dit is dé beurs van het jaar voor alles wat met dieren te maken heeft. BLID diende een aanvraag in voor een promotiestand, maar werd door de organisatie vriendelijk bedankt. BLID speelde open kaart en meldde de organisatie van de happening dat onze medewerkers ter plaatse zullen zijn om eventuele inbreuken op dierenwelzijn te laten vaststellen.

Naast de handelaars die de laatste nieuwigheden op gebied van voeding, verzorging en speelgoed voorstellen, zijn er op de happening dierenclubs en -verenigingen aanwezig om het publiek te informeren over dierenkeuze en -verzorging.

Maar BLID is te weten gekomen dat er op de happening ook honden en katten te koop worden aangeboden, zelfs op de parkings. De verkoop van honden en katten op beurzen en markten is bij wet verboden. De links van de aanwezige verenigingen op de website van de dierenhappening zeggen genoeg. Eén van deze verenigingen, de Heilige Birmaan, biedt nu al kittens te koop aan vanaf 350 €. Dit bewijst dat de aanwezigheid van deze vereniging op de dierenhappening niet enkel draait om promotie.

BLID betreurt het feit dat niemand op deze happening oog heeft voor inbreuken op dierenwelzijn, ondanks dat er jaarlijks verenigingen voor dierenwelzijn opgesteld staan. De medewerkers van BLID zullen zich dus het komende weekend mengen tussen het aanwezige publiek en zich eventueel aanbieden als kopers.

De beurs, met jaarlijks meer dan 35.000 bezoekers, is het grootste indoor-dierenevent van ons land. Maar ook hier zal BLID geen inbreuken op de wetgeving toelaten! De organisator Grenslandhallen dient er op toe te zien dat hun beurs niet word misbruikt en dat de wetgeving word gerespecteerd. Indien onze medewerkers toch inbreuken vaststellen, zal de organisatie van de happening er dus niet ongestraft vanaf komen.