Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Stop het invoeren van buitenlandse honden! Afdrukken E-mailadres

BLID wil dat er een halt wordt toegeroepen aan het importeren van honden uit het buitenland, door Belgische organisaties.
Daarmee willen we onze eigen asielhonden een betere kans geven om geadopteerd te worden.
Er worden meer en meer honden overgebracht uit Spanje, Griekenland en misschien heel binnenkort nog uit China en Japan enz.

Benefieten, activiteiten, verkoop van steunkaarten, het is allemaal goed om de kosten te betalen voor honden naar hier te transporteren. En hier moeten de mensen dan nog eens betalen om zo’n hondje te adopteren.

Enige tijd geleden was er opschudding over de honden die uit de Oostbloklanden worden ingevoerd. Alle vragen werden gesteld, over gezondheid, raszuiverheid en afkomst enz..
Moet men deze vragen ook niet stellen bij de ingevoerde honden uit Spanje of Griekenland? Wat hebben ze meegemaakt? Zijn ze nog betrouwbaar om hier in een gezin te worden opgenomen?

Toch zijn het onze eigen Belgen die voor de invoer zorgen. Ze laten zich daarbij gretig betalen door medelijden te wekken over wat de dieren hebben meegemaakt in hun thuisland.

BLID vindt de werking voor deze dieren niet helemaal mis. Maar toch vinden we dat de desbetreffende organisaties zich moeten inspannen om de problematische levensomstandigheden van de dieren aan te pakken in het land van herkomst. Bij ons in België is er bijvoorbeeld ook dierenverwaarlozing- en mishandeling, maar in mindere mate omdat de dierenorganisaties hier op hun hoede zijn en waken over het dierenwelzijn.

BLID wil de discussie openen naar de politici en de vraag stellen of dit nog verder kan. Zeker nu de vakantie voor de deur staat dreigen onze asielen terug in de problemen te raken door overbezetting. BLID zal zeker de alarmbel luiden naar het kabinet van minister Rudy Demotte en vragen dat de invoer van honden aan banden wordt gelegd voor dierenverenigingen.


Datum publicatie 2006