Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Dierenwelzijn nog lang geen prioriteit in België Afdrukken E-mailadres

Dat dierenwelzijn nog lang geen prioriteit geniet in België, is volgens BLID weer maar eens duidelijk geworden in een zaak van vermoedelijke dierenverwaarlozing te Schorisse.

Al maandenlang kan een eigenares van dieren het zich permitteren dat overheidsinstanties geen enkele blik kunnen opvangen van de toestand waarin haar dieren leven.

Een getuigschrift van de familie doet vermoeden dat de dame in een toestand zou verkeren waarbij ze niet de nodige zorgen kan geven aan de dieren.
Telkens de politie zich aanbiedt aan de boerderij moeten ze terugkeren omdat hen de toegang wordt geweigerd.

BLID vindt dit verschrikkelijk en onverantwoord dat politie niet onmiddellijk kan optreden voor dieren. Indien er een vermoeden is zou de politie alle middelen moeten kunnen gebruiken voor een eerste vaststelling .De administratieve molen doet veel tijd verloren gaan, waardoor het voor de dieren wel eens te laat kan zijn.

Ook de Federale Dienst Dierenwelzijn legt geen prioriteiten. Onderbemanning is één van de problemen van deze dienst om vlug te kunnen reageren. Tien inspecteurs voor heel België, vijf voor Vlaanderen en vijf voor Wallonië, waarvan er telkens er één de administratie doet, is veel te weinig.

BLID zal dit bespreken met enkele parlementairen. We vinden dat er ook voor dieren prioriteiten moeten worden gesteld en dat er even snel moet worden opgetreden als voor mensen.