Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

VROUW VERMOORDDE WELLICHT HONDERDEN KATTEN EN HONDEN Afdrukken E-mailadres

Dierenbeschermingsorganisatie BLID heeft klacht ingediend tegen een vrouw uit Appels, een gemeente in de buurt van Dendermonde, die wellicht de dood van honderden dieren op haar geweten heeft. De jarenlange gruweldaden kwamen aan het licht via een kennis, die al jaren met een schuldgevoel rondloopt en die de horrorverhalen niet langer aankan. De brief van de melder die aan BLID werd overgemaakt klinkt geloofwaardig genoeg om een gerechtelijk onderzoek te starten naar deze gruweldaden. De melder heeft toegestemd om mee te werken aan het gerechtelijke onderzoek. Via de regionale radiozenders laat de vrouw uit Appels omroepen dat ze een groot hart voor dieren heeft en nog plaats heeft om enkele jonge poesjes en hondjes op te vangen. Nietsvermoedende eigenaars bezorgen haar regelmatig volledige nesten jongen, die zij vervolgens op weerzinwekkende wijze ombrengt.
Een kleine gemeente, waar iedereen iedereen kent en waar iedereen altijd alles en niets gezien heeft. Het ideale decor om jaar in jaar uit ongestoord honderden katten en honden op mysterieuze wijze te laten verdwijnen. De nieuwste tactiek van deze vrouw zou erin bestaan om jonge poesjes over de muur van een oude boerderij op een afgesloten binnenkoer te gooien. Een binnenkoer zonder uitweg, waar twee Jack Russels gretig zitten te wachten om de nieuwe leveringen te verscheuren. In het verleden verdronk de vrouw de dieren in de Plasput, een visvijver dicht bij de woonst van de vrouw. Naar verluid zou de tuin van de vrouw een waar dierenkerkhof zijn: zowel katten en honden werden er levend begraven. Ook de leegstaande lokalen van de korfbalclub, schuin tegenover de woning van de vrouw, bleven niet gespaard. Sportievelingen die er tijdens een wandel- en fietstocht even stopten om te rusten, troffen in de oude koelkasten een heleboel poesjes aan. Hun pootjes waren aan elkaar vastgebonden. De meeste waren al gestorven van ontbering, de enkele poesjes die nog in leven waren, konden niet meer gered worden en kregen van de dierenarts een spuit. De vroegere overburen van de vrouw verkochten hun huis en verhuisden, nadat deze hun nieuwe puppy in een aalput gegooid had. Ook de huisdieren van andere mensen uit de buurt verdwenen op onverklaarbare wijze van de aardbol. Enige tijd later werden hun lijkjes in de meest weerzinwekkende omstandigheden teruggevonden.

“God weet hoeveel dieren er al aan hun einde kwamen door toedoen van deze vrouw,” zegt Dirk Blanchart, Voorzitter van BLID. “Volgens onze getuige zijn het er inmiddels enkele honderden. Bij BLID krijgen we regelmatig klachten binnen die ons doen huiveren van afkeer. Deze klacht heeft ons echt geshockeerd. Het verhaal lijkt te gruwelijk om waar te zijn. Puur sadisme, een andere naam kunnen we deze gruweldaden niet geven.” Het trieste aan dit verhaal is, dat het dierenleed al lang geleden een halt kon toegeroepen worden. “Ik kan moeilijk begrijpen hoe een hele buurt zich laat tiranniseren door zo’n vrouw en geen stappen onderneemt om verdere dierenmoorden te voorkomen. Aan de andere kant ligt het gevoelig om iemand te beschuldigen zonder concrete bewijzen,” voegt Dirk Blanchart hier aan toe. “We hopen dat er in Appels toch enkele dierenvrienden wonen en dat zij alsnog hun verantwoordelijkheid zullen opnemen.

BLID zal de zaak verder opvolgen.