Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Uitgemergeld boerenpaardveulen dood op weide Afdrukken E-mailadres

Dierenbeschermingsorganisatie BLID, laat weten dat een boerenpaardveulen deze morgen dood aangetroffen werd op een weide aan de Zeveneikenstraat te Buggenhout. Vorige vrijdag nog bezocht BLID het paard na een klacht. Het veulen was totaal uitgemergeld, maar vertoonde wel een goede eetlust. De eigenaar van het veulen, dat maar een jaar oud geworden is, verklaarde vrijdag nog aan BLID dat het paard regelmatig onderzocht werd door een dierenarts.
De controle via de FOD, die vrijdag door BLID aangevraagd werd, zal niet meer baten voor dit jonge boerenpaard. Informanten lieten weten dat het paard krioelde van de bloedwormen. Een langzame en pijnlijke dood, die wellicht kon vermeden worden mits driemaandelijkse preventieve ontwormingen die 20 euro per stuk kosten. BLID formuleert bijgevolg de grootste bedenkingen bij de verklaring van de eigenaar, als zou het paard regelmatig onderzocht zijn door een dierenarts.

 

Deze morgen bereikte het bericht dat het boerenpaardveulen dood op de weide lag, de redactie van BLID. We hebben alsnog een controle aangevraagd door de Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn, zegt BLID-voorzitter Dirk Blanchart, omdat het paard geblokstaart was. Dit is bij wet verboden sinds 1 oktober 2001.
De huidige eigenaar had het paard gekocht bij een kweker in de buurt.