Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Rechter veroordeelt man voor vergiftiging Mechelse Herder Afdrukken E-mailadres

Dierenrechtenorganisatie BLID is tevreden met de veroordeling van een man uit Vlierzele, die in januari 2005 de hond van zijn buurman wilde vergiftigen. Deze man diende aan de Mechelse Herder een giftig preparaat van Parathion en Methylparathion toe. BLID diende toen klacht in tegen deze daden.
Begin 2005 vond de eigenaar van een Mechelse Herder zijn hond zieltogend terug. Het was duidelijk dat de hond vergiftigd was. De verdenking viel meteen op de buurman van de man, omdat hij zich al meermaals geërgerd had aan de hond. De Mechelse Herder zou volgens de buurman voor nachtlawaai zorgen, alhoewel hierover nooit een inbreuk vastgesteld werd en er hierover nooit een pv werd opgesteld.

De eigenaar van de Mechelse Herder diende klacht in bij de politie, die prompt een huiszoeking organiseerde bij de buurman. In het tuinhuis ontdekte de politie hetzelfde preparaat dat in de maag van de hond werd teruggevonden.

De rechtbank van Oudenaarde veroordeelde de buurman tot een geldstraf van 1.100 euro of een celstraf van 2 maanden en drie jaar voorwaardelijk.