Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID LANCEERT REDDINGSACTIE VOOR DE PAARDEN VAN MAASMECHELEN Afdrukken E-mailadres

BLID zal, onder impuls van een lid van de vzw, op 21 december een bod uitbrengen op enkele paarden van het Maasmechelen-schandaal. De ernstig verwaarloosde paarden werden deze zomer door de FOD in beslag genomen en worden op 21 december openbaar verkocht aan de hoogste bieder. De gulle dierenvriend, die anoniem wenst te blijven, zal financiële steun ter beschikking stellen om enkele paarden op te kopen, waardoor ze uit de klauwen van de paardenhandelaars én uit het slachthuis gered kunnen worden. Met dit initiatief lanceert BLID tegelijk een reddingsactie voor de paarden. De organisatie hoopt dat ook andere mensen dit voorbeeld zullen volgen.

De beslissing om een bod uit te brengen op de paarden van het Maasmechelen-schandaal viel eerder deze week. “Als vzw willen we de paarden een goede en veilige oude dag bezorgen. Na al het leed dat ze in het verleden te verduren kregen bij hun vorige eigenaar, hebben ze dit zeker verdiend. We vrezen dat voor de oudere paarden geen goede koper zal opdagen en we willen absoluut vermijden dat deze arme dieren in het slachthuis belanden,” zegt Dirk Blanchart, Voorzitter van BLID.

BLID beschikt op dit ogenblik over een redelijk startbedrag om een bod uit te brengen op enkele paarden, dankzij de financiële steun van een van zijn leden. “Maar we willen meer doen dan slechts enkele paarden redden,” benadrukt Dirk Blanchart. “Daarom lanceren we de actie “RED DE PAARDEN VAN MAASMECHELEN”. Via ons rekeningnummer 393-0681226-84 kunnen dierenvrienden onder vermelding “RED DE PAARDEN VAN MAASMECHELEN” een bijdrage storten. Zo willen we ons budget opdrijven, zodat we het beschikbare geld kunnen verdelen over alle paarden. Mensen die over de nodige tijd, plaats en middelen beschikken om zelf een paard te plaatsen, kunnen ook contact met ons opnemen. Samen kunnen we onze krachten bundelen en hopelijk àlle paarden redden van een gruwelijk lot.”

BLID kreeg intussen ook een gratis weide met schuthok aangeboden door een ander lid van de vzw. De paarden kunnen daar voorlopig opgevangen worden. “De paarden blijven levenslang eigendom van de vzw en zijn zo gevrijwaard van de slacht. We sluiten niet uit dat de paarden later ter adoptie zullen worden aangeboden aan dierenvrienden. Sowieso blijven ze levenslang onder toezicht van de vzw,” aldus nog Dirk Blanchart.

Bekijk hier de paarden