Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID wil redding voor “Peace de Spaanse Galga” Afdrukken E-mailadres

Het verhaal van deze Galga begint op 12 februari 2006 als de hond door de vereniging Greyhounds Rescue Belgium uit het Antwerpse naar België wordt gehaald en wordt geadopteerd door een man in Leopoldsburg. De Galga weet te ontsnappen op 14 februari 2006 te Olmen, sindsdien zwerft hond rond op het grondgebied van Ham.

Verschillende pogingen zijn er al ondernomen om Peace de Spaanse Galga te vangen door een mevrouw die bekommerd is om de hond maar zonder resultaat. De mevrouw stelt ook een dierenarts aan op de hond een verdovingspijl te schieten. De voorzitster van de Greyhounds Rescue Belgium komt dit echter te weten en de dierenarts laste de operatie enkele uren voorheen af met als reden dat de mevrouw die bekommerd is om Peace geen zeggenschap heeft over het dier. Zelfs word er een poging ondernomen met vrijwilligers over om de getraumatiseerde hond te vangen, weken gaan voorbij en de vereniging Greyhounds Rescue Belgium trekt zich niets meer aan van het dier dat intussen tussen Ham en Olmen rondzwerft.

Deze week stelde de van Burgemeester van Ham een ultimatum dat de Galga voor 15 juli moet worden gevangen anders ziet hij zich genoodzaakt de politie opdracht te geven het dier te laten neer schieten gezien hij klachten krijgt van de omwonenden.

BLID heeft ondertussen in een onderhoud met de burgemeester van Ham verhinderd dat de Galga zal worden afgeschoten. De Galga kan zeker geen gevaar betekenen voor de omwonenden. Toch wil de burgemeester dat de Galga wordt gevangen! Er dreigt zelfs onkosten factuur boven het hoofd te hangen van de vereniging Greyhounds Rescue Belgium, indien de burgemeester kosten gaat laten maken om de hond te vangen. Ook het achterlaten van dieren op openbare domeinen is strafbaar. BLID verwacht van de vereniging Greyhounds Rescue Belgium dat ze hun verantwoordelijkheid gaan opnemen voor hun hond die ze België hebben binnengebracht en die dan ook gaan vangen en een veilige thuis gaan bezorgen.

Verschillende pogingen zijn er deze morgen al ondernomen om iemand van Greyhounds Rescue Belgium te kunnen spreken, maar dit bleek niet te lukken.

BLID heeft zich steeds al vragen gesteld over de (goede) bedoelingen van het naar België halen van Spaanse Galga’s, terwijl er hier honderden honden zitten te wachten in onze asielen voor een adoptie.
We stellen voor dat er een beperking wordt opgelegd van de Galga’s die België nog mogen worden binnengebracht. En dat de benefiet opbrengsten hier in België verzameld door verschillende verenigingen in Spanje worden besteed aan de opbouw van het dierenwelzijn aldaar.