Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Opzettelijke dierenverwaarlozing te Lebbeke Afdrukken E-mailadres

Op aanwijzing van de stadswachten van Lebbeke, heeft BLID deze voormiddag een geval van dierenverwaarlozing laten vaststellen in de Fabriekstraat. Op een afgelegen weide lopen een zestal schapen, waarvan minstens één schaap al acht dagen hulpeloos en uitgeput op de weide ligt. Volgens informatie van de buurtbewoners komt de eigenaar maar sporadisch bij zijn schapen.

BLID liet deze morgen de politie van Lebbeke de eerste vaststellingen doen en liet ook een dierenarts ter plaatse komen voor de eerste zorgen. In aanwezigheid van de dierenarts werd een besmetting van maden vastgesteld op het schaap. Dit kon onmogelijk onopgemerkt voorbijgegaan zijn aan de eigenaar van de schapen. Het dier vertoonde ook ligwonden en is een oog verloren.

Tot gisteren lag het schaap open en bloot op de weide, deze morgen stelde men vast dat het schaap tot aan de kop met een zeil overdekt was. Toch is sinds de tijd dat het schaap er al ligt, door de buurtbewoners geen enkele dierenarts opgemerkt bij het schaap. Wellicht was het de bedoeling van de eigenaar om het dier te laten sterven, en er zich zo op een kosteloze manier van te ontdoen? Er zouden nog schapen zijn begraven op de weide!

Het schaap heeft nu weliswaar een eerste verzorging gekregen van de dierenarts, maar zal de komende dagen bijkomende en dagelijkse verzorging nodig hebben. De kans dat het schaap zijn verwondingen te boven komt, is onzeker.

Ook is vastgesteld dat de schapen geen registratie hebben, waardoor de schapen illegaal op de weide lopen en op de openbare weg in beslag kunnen worden genomen. Daarom is deze morgen ook het federale agentschap voor de voedselveiligheid (FAVV) gewaarschuwd. Zij zullen deze week ter plaatse komen.