Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID wil een volledig verbod invoer buitenlandse asieldieren! Afdrukken E-mailadres

Meerdere malen stelde dierenbeschermingsorganisatie BLID zich vragen betreffende de invoer van buitenlandse asieldieren. En wat blijkt dat toch alles niet naar behoren gebeurd, wat is vastgesteld door de Franse politie die tijdens een wegcontrole een Belg had tegengehouden. De man vervoerde 28 honden en 8 katten. De dieren kwamen uit een Spaans asiel. De Franse politie moest één van de honden naar een asiel brengen omdat het dier te verzwakt was. Een andere hond werd in observatie gezet omdat hij een agent gebeten had.

Ook stellen we vast dat er verenigingen aan de lopende band worden opgericht die zich het lot van buitenlandse honden aantrekken. Meestal gebeurd het door medewerkers uit bestaande verenigingen die uit ongenoegen zelf maar een vzw oprichten en dan in concurrentie gaan met hun vorige strijdmakkers. Blijkbaar ligt de buitenlandse hond daadwerkelijk goed in de markt!

BLID is tevreden dat de dienst dierenwelzijn inziet dat het vijf voor twaalf is en dat het hele gedoe met buitenlandse honden aan banden moet worden gelegd. Zelf wil BLID dat het gewoon verboden word nog honden uit het buitenland in te voeren.

“Het is onbegrijpelijk dat verenigingen het zinvol achten om verwaarloosde honden aan een lange reis te onderwerpen”, volgens BLID . “Dagelijks moeten verschillende honden en katten in onze asielen afgemaakt worden. In 2006 waren de asielen in ons land nog uit noodzaak verplicht om meer dan 20.000 huisdieren te doen inslapen.

BLID wil dat de verenigingen die zich het lot van buitenlandse asieldieren aantrekken, hun werk in het land van herkomst moeten verder zetten. Deze verenigingen moeten er voor zorgen dat de verwaarloosde honden en katten in hun eigen land een betere thuis krijgen, maar niet de gemakkelijkste weg kiezen en ze naar hier brengen.

We vinden het zeker al positief dat de dienst Dierenwelzijn aan de volgende minister voor dierenwelzijn een voorstel zal voorleggen om de invoer van asieldieren aan banden te leggen. Een eventuele maatregel zou kunnen aansluiten bij het invoerverbod voor honden en katten, dat ingaat op 1 januari 2009.