Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Gelukkig geen zware gevolgen voor wielrenner en hond na aanrijding! Afdrukken E-mailadres


Wat dierenbeschermingsorganisatie BLID allang vermoedde wat kon gebeuren tijdens wielerwedstrijden is vandaag gebeurd in de tour 2007. Een Duitse renner rijdt in de laatste alpenrit een hond aan.


T-Mobile hield zijn hart vast nadat hun renner Marcus Burghardt tegen de vlakte ging na een aanrijding met een hond in de negende rit van de Tour 2007. De Duitser kon de overstekende Labrador niet meer ontwijken. Zijn fiets werd zwaar beschadigd, maar zowel de renner als de hond bleven gelukkig ongedeerd. Dit incident kon een zware klap zijn geweest voor de tour 2007.

Elk jaar waarschuwt BLID preventief via de media de toeschouwers die honden meebrengen naar wielerwedstrijden dat dit zeer gevaarlijk kan zijn. Ook de bevolking die langs het parcours van wielerwedstrijden wonen kunnen maar beter op hun hoede zijn wanneer ze een hond hebben.
Uit ervaring weten we dat de organisatoren van belangrijke wielerwedstrijden in België, geen aandacht geven aan onze vraag om het aspect dieren en veilig duidelijk in de kijker te zetten.

Niet alleen grote maar ook wekelijkse kleine wielerwedstrijden lopen het gevaar dat een incident zoals vandaag in de tour met de T-Mobile renner, in hun wedstrijd ook kan gebeuren met zware gevolgen.
Hopelijk is dit incident de aanzet om organisatoren van wielerwedstrijden aandachtlelijker te maken voor deze onvoorziene obstakels, en waarschuwen ze de bevolking en toeschouwers preventief tijdens hun wedstrijden, om dieren op afstand en aangelijnd te houden.