Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Rottweiler pups in beslag genomen te Lede Afdrukken E-mailadres

Op vraag van dierenrechtenorganisatie BLID, geeft de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu deze morgen een controle van uitgevoerd bij een particuliere hondenkweker aan de Wichelsesteenweg in Lede.

Een anonieme melding eerder deze week bij BLID maakte duidelijk dat de hondenkweker zich schuldig had gemaakt aan dierenmishandeling. De man had Rottweilers pups van ongeveer drieweken oud de staart geamputeerd met een warm gemaakt aardappelmes. Ook zou hij zich volgens onze melder, ook al eens schuldig hebben gemaakt met het eigenhandig castreren van een reu, wellicht is dit gebeurd op de zelfde methode als biggencastratie.

Omdat men bij zulke meldingen nogal vlug dient op te treden om het verhandelen te verhinderen, wou BLID eerder deze week de honden al eens gaan bezoeken onder politiebegeleiding, maar dit is niet kunnen doorgaan wegens andere dringende opdrachten van de politie.

Sinds 1 januari 2006 is het couperen van de staart bij honden verboden. Hondjes die deze ingreep hebben ondergaan, mogen niet meer verhandeld worden. Het couperen van de staart is een pijnlijke ingreep die vroeger hoofdzakelijk uit esthetische redenen werd uitgevoerd.

De pups zijn ter plaatse beslag genomen omdat nog te jong zijn om van hun moeder gescheiden te worden. Binnen enkele weken zullen ze naar een dierenasiel worden overgebracht, die de pups dan onder voorwaarden een goede thuis mag bezorgen. Tegen de kweker werd een proces-verbaal opgesteld.