Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID start met internetvideo Afdrukken E-mailadres

Via de eigen website en YouTube, start BLID vzw met internetvideo.‘Sinds vorige week was er een beeld van een hulpactie op het internet geplaatst. Alles was nog in een testfase tot deze week deze video werd ontdekt op YouTube door een journalist, die het op de website van de krant plaatste’, zegt Dirk Blanchart.

Aan de hand van eigen bewerkt videomateriaal, willen we onze leden en sympathisanten informeren. Voor niet- dierenliefhebbers willen we sensibiliseren, dat misbruik van dieren en het verwaarlozen er van niet kan.

‘Er zijn zoveel reacties van verontwaardigde mensen dat we nu definitief beslist hebben om verder te gaan met beelden op het internet, via eigen website en YouTube. Niet voor de sensatie maar om het onrecht tegenover de dieren aan te klagen en ons werk te tonen. Eigenlijk hadden we dit willen bekend maken volgende maand op 4 oktober werelddierendag’, aldus de voorzitter.

Via internetvideo willen we zeker ook het jonge internet publiek bereiken en hen duidelijk maken respect te hebben voor dieren. Dit is ook het publiek van de toekomst die ons werk moet verder zetten. We denken dat er nog wel een jong publiek bestaat die op zoekt is naar een interessante sociaal ingestelde hobby en deze hopen we te vinden langs deze weg.

Beelden zeggen nog meer dan foto’s, doch willen we er op drukken dat het enkel zal gaan over eigen beeldmateriaal.