Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID tevreden met strengere controles Afdrukken E-mailadres

Dierenrechtenorganisatie BLID is tevreden dat de Federale Overheid Dierenwelzijn de winkeladvertenties strenger gaat aanpakken. In het verleden werden door BLID vzw al eens sporadisch winkels en advertenties doorgegeven aan de overheid of in samenspraak met de winkeleigenaar de advertentie weggehaald.

Sinds men in vaktijdschriften en kranten een herkenningsnummer nodig heeft om een advertentie te plaatsen, is het afficheren in winkels spectaculair gestegen.

“De Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn is onderbemand en daarom waren er minder strengere controles. BLID vzw zal nu adressen en verkopers in elke provincie mee helpen opsporen en doorgeven, zodanig dat de overheid meer gericht kan werken”, onze vzw doet daar niks verkeerd en onwettelijks mee zegt Dirk Blanchart voorzitter van BLID.

Het zijn inbreuken op het dierenwelzijn en ze moeten worden aangepakt. Het gaat soms om onschuldige advertenties, maar enkele weken of maanden later hangt er een andere advertentie van de zelfde eigenaar, maar dan pups of kittens van een ander dier.

“Verkoop van pups worden soms nogal eens aangegrepen door gezinnen die het minder goed hebben, men heeft niet veel nodige een reu en een teefje en bij wat geluk kan men een groot nest hebben die men dan onder de prijswaarde verkoopt. Zo zit er dan wel eens een periode in het jaar, dat er een extra zwart inkomen is voor het gezin”, alsnog de voorzitter die zich bedenkingen maakt in welke toestand sommige pups worden geboren en afgeleverd aan eventuele kopers.