Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Hondeneigenaars geviseerd door gemeentereglementen Afdrukken E-mailadres

Vele hondeneigenaars in Vlaanderen voelen zich geviseerd door het gemeentereglement van hun gemeente. Wandelen met de hond op de openbare weg, is niet zonder risico indien je hond daar een hondendrol achterlaat en je het als eigenaar niet opkuist. Boetes tot 250 euro rekenen sommige gemeenten aan, indien je als eigenaar daar op betrapt wordt. Soms is er wel eens een controle of je al dan niet een poepzakje bij je hebt.

In Smetlede een deelgemeente van Lede, voelen de bewoners van de Brielstraat zich gediscrimineerd. Gediscrimineerd tegenover paardenliefhebber, die er tijdens het weekend hun paardendrollen lustig achterlaten en waar niet word tegen opgetreden, zelf geen vermelding in het politiereglement. We kennen het probleem, Vlaanderen trekt er op zondag massaal op uit met paard en koets en dan vind je wel eens een straat vol met paardendrollen. Deze buurt is een trekpleister voor paardenliefhebbers.

BLID krijgt wel eens meer van deze opmerkingen en zocht enkele gemeentereglementen op en vond echter niks over een verbod van paardendrollen achter te laten. In Wetteren hebben ze er zelfs een sloganaffiche gemaakt:” Ik hou van uw hond, maar niet van zijn stront" BLID wil de gemeentebesturen in Vlaanderen aandachtig maken en stellen dat iedere drol van elk dier vervuilend is en moet worden opgekuist.

“Het gemeentebestuur van Lede hebben we zeker al aangeschreven, zegt Dirk Blanchart van BLID, ze kunnen beter hun reglement aanpassen of afschaffen, maar discrimineren kan niet”. Een paardendrol is van omvang veel groter en is een echte vuile brij bij regenweer.