Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Oproep voor redding van dieren te Lede Afdrukken E-mailadres


In een woning in het Oost-Vlaamse Lede, dreigen maandag 20 honden, 10 ganzen en 9 konijnen te worden geeuthanaseert. Een vrouw die heel haar leven een liefde had voor dieren en enkele honden redde van het dierenasiel of euthanasie, is nu zelf het slachtoffer geworden. De vrouw die teruggetrokken leeft, heeft steeds dieren opgevangen van mensen die er goedkoop vanaf wilden. Ook mocht ze van de huiseigenaar het pand betreden met haar honden, maar blijkbaar zijn er nu andere plannen voor het pand. Een zoektocht door de vrouw, voor opvang voor de dieren leverden niks op, ook de burgemeester wil niet helpen.

De vrouw die de bouwvallige woning, zonder enig comfort huurt, moet maandag het pand verlaten, eerder verkreeg de vrouw via haar advocaat een maand uitstel. Ook onder dwang van de tegenpartij en de vrederechter heeft men de vrouw documenten laten tekenen om het pand te verlaten. De vrouw zelf heeft nooit vanwege een angst, tegenover haar huisbaas iets naar buiten durven brengen over haar leefsituatie, ondanks dat de vrouw 300 euro maandelijks moet betalen voor de krotwoning. Nu zou het OCMW tijdelijk de vrouw iets aanbieden, maar geen opvang voor haar honden. “De grootste slachtoffers zijn hier weer de dieren, en dit kan zomaar niet voor ons”, zegt Dirk Blanchart voorzitter van BLID.

“Als ik de woning zie doet het me onmiddellijk denken aan huisjesmelkerij en begrijpen wij niet dat daar iemand kon wonen. Had er een ambtenaar van de gemeente aandacht gehad voor deze situatie, dan zou het misschien ook zo geen vaart gelopen zijn met het dierenaantal”, alsnog de voorzitter. Want op het aantal te houden honden dat een particulier mag hebben staat een beperking. De vrouw geeft met beperkte middelen en hulp van enkele buren en vrienden, de dieren een overlevingkans geboden.

BLID wil nu een oproep doen om de honden, ganzen en konijnen te redden van de euthanasie en doet een oproep naar mensen die eventueel een dier willen overnemen. Ook het aanbod voor een gepaste woning met wat tuin, zou zeker welkom zijn. De honden met een leeftijd tussen de 5 maand en tien jaar, moeten wel voorzien worden van een chip. Eventuele reacties kunnen via het nummer van BLID, want de vrouw heeft geen telefoon. Na een goede wasbeurt, zijn er zeker honden geschikt als gezelschap voor oudere mensen. De honden kregen reglematig ook het bezoek van een dierenarts die enkel zijn medicatie aanrekende.

Update 02-11-2007
BLID organiseert kijknamiddag voor noodlijdende dieren te Lede

Zondagnamiddag coördineert BLID om 15 uur de reddingsactie voor de dieren in de Bosstraat te Lede.
20 honden, 10 ganzen en 9 dwergkonijnen en enkele kippen zullen, die indien ze geen thuis krijgen, maandag worden geeuthanaseert. Er is geen ander alternatief dan euthanaseren, omdat de vrouw nergens een woning kan vinden met haar dieren. Een oude woning die nu leeg staat, en waar de vrouw met enkele dieren naartoe zou kunnen zou fantastisch zijn, mocht haar dat worden aangeboden.
Het is de eerste maal dat BLID zo een initiatief onderneemt en we willen daar zeker in de toekomst mee verder gaan. Al enkele belangstellingen uit verschillende delen van Vlaanderen, hebben zich gemeld om een hond, gans of dwergkonijn te adopteren.
Dierenasielen zitten boordevol of willen niet helpen, indien er geen geld over de brug komt. We begrijpen de asielen dat ze het ook niet gemakkelijk hebben, maar dieren mogen niet het slachtoffer worden van een menselijke fout.
Ondanks het feit dat de dieren niet proper zitten, smeren we de vrouw zeker geen dierenverwaarlozing aan haar been. Een uit de hand gelopen situatie, van een vrouw met een goed hart voor dieren, willen we nu helpen zoeken naar een goede thuis voor haar dieren. De dieren worden gratis aangeboden en de honden dienen enkel door de nieuwe eigenaar te worden gechipt.
Info: 0495/205797

Bekijk de regionale TV reportage