Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Hond bevrijdt uit natuurgebied Afdrukken E-mailadres

Dierenrechtenorganisatie BLID en de politie Lede / Erpe - Mere hebben deze morgen een Duitse herder bevrijdt, die aan een ketting lag op een stuk privé-grond in het natuurgebied Honnegem aan de Molenstraat te Erpe.

De melding had BLID zaterdag in de vooravond al gekregen van kinderen die met hun eigen hond een wandeling aan het maken waren. De hond lag in de gietende regen aan een ketting zonder schuthok. De hond is ook heel mager, in de nabijheid van de hond lag een berg frieten, wellicht van frituurafval. Deze morgen kon de eigenaar van het terrein worden opgespoord, het betreft een persoon uit Lede.

Volgens het verhaal van de eigenaar zou het zijn hond niet zijn. De Duitse herder zou als zwerfdier zijn meegenomen op een camping in Overmere. “De hond sprong zomaar in men wagen”, was de repliek van de eigenaar van het terrein. De hond was daar sinds gisteren ondergebracht deelde de man nog mede.

“We hebben klacht ingediend tegen de man voor het niet beschutten van een hond.”, zegt BLID - voorzitter Dirk Blanchart. De hond is opgenomen in het schuthok van de politie. Verder onderzoek zal uitwijzen of het verhaal van de “zwerfhond” klopt. Een zwerfdier moet steeds aan de politie worden gemeld op de gemeente waar men de hond vindt.