Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Twee sterk verwaarloosde paarden te Ham - Beverlo Afdrukken E-mailadres

Op een weide aan de Wassevenstraat te Ham – Beverlo zijn afgelopen weekend twee sterk verwaarloosde paarden aangetroffen door BLID.“De melding liep vorige week binnen via onze de website. Medewerkers van BLID in Limburg zijn de paarden gaan bezoeken en we vinden dat er dringend iets moet worden ondernomen voor de dieren”, zegt BLID-voorzitter Dirk Blanchart.

Eentje loopt met een infectie op de huid, die van meters ver te zien is. De algemene indruk van de dieren is ronduit slecht, ze staan er lusteloos met opgezette haren bij. En ondanks de dikke vacht is het duidelijk dat ze erg mager zijn, dit is geen situatie die in enkele weken is ontstaan, maar zich eerder over enkele maanden al voortgesleept heeft.

Het weiland is heel erg nat en drassig, er is niet eens droge plek waar de dieren naar toe kunnen. Het is ook niet te zien of ze wel in de aanwezige schuilstal kunnen, zoals het er op de eerste blik op lijkt kunnen ze er niet in.

Er is ook geen spoor van voedsel, je kunt ook nergens een plek herkennen waar ze eventueel, op een ander tijdstip wel hooi of voordroog worden bijgevoederd.

“We hebben een officiële inspectie gevraagd bij de FOD Dierenwelzijn. Het is duidelijk te zien, dat de paarden in een zeer slechte conditie verkeren. Deze dieren moeten tijdelijk of volledig beslag worden genomen en opgevolgd, anders is het echter de vraag hoe lang ze het nog zullen overleven”, volgens BLID-voorzitter Dirk Blanchart