Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Weggeven van gratis paaskuikens vastgesteld te Heppen Afdrukken E-mailadres

In een dierenspeciaalzaak te Heppen heeft gisterenmorgen een medewerker van BLID vastgesteld dat er gratis paaskuikens werden weggegeven bij aankoop van een zak hondenvoeding. Per aangekochte zak voeding kreeg je zes kuikens gratis, wat bij wet al jaren is verboden.

Vrij verrast stelde we vast dat onze medewerker die zich aanbood bij de politie van Leopoldsburg, om op te treden tegen de inbreuk op de wetgeving, geen medewerking verkreeg, er werd zelfs geen proces-verbaal opgesteld tegen de handelzaak. De wetgeving was te onduidelijk was de uitleg van de politie en de dierenspeciaalzaak doet het al jaren vernamen we het op het politiekantoor.

Later op de dag na het inschakelen van de FOD dierenwelzijn door BLID, gaf men bij de politie toe dat het toch een overtreding was en werd de wijkagent naar de handelszaak gestuurd. Onmiddellijk kwam men vanuit de dierenzaak met het verhaal dat het om een misverstand zou gaan, ze werden niet gratis weggegeven, ondanks dat s’morgens een affiche ophing dat de het gratis weggegeven aankondigde. “BLID denkt aan manipulatie door de aanwezigheid van de wijkagent in de handelszaak. We hebben twee getuigen die het affiche hebben opgemerkt, en de kuikens stonden ergens achteraan”, weet Dirk Blanchart voorzitter van BLID.

BLID vraagt zich af wat de handelzaak met de overige kuikens zal aanvangen. Normaal moesten deze in beslag worden genomen, want ze maakten deel uit van de inbreuk, had de politie op heterdaad gewerkt. Medewerkers gaan deze week nog wel eens stiekem langs in de handelzaak en we kopen ook een zak hondenvoeding, misschien krijgen we dan gratis paaskuikens.