Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Dierenrechtenorganisaties kunnen terugblikken op geslaagde betoging Afdrukken E-mailadres

Deze namiddag had in Sint-Lievens-Houtem een betoging plaats tegen de hondenfokkerij, die vorige week onder vuur kwam te liggen, op een bijeengeroepen persconferentie door BLID. Een getuigenis van een werkneemster bracht de al lange vermoedens die BLID had, van het onkundig fokken van honden en andere wantoestanden aan het licht.

Het verhaal trof vele hondeneigenaars en mensen, die al een pup niets vermoedend, met problemen hadden gekocht in een dierenwinkel. Gezien de korte oproep van bepaalde internetfora, was de opkomst een succes vandaag. Onder de leiding van ABA, BLID en GAIA trokken zowat een aantal honderden dierenliefhebbers vergezeld van hun hond en onder begeleiding van de politie richting het “AUSCHWITZ VOOR DIEREN IN SINT-LIEVENS-HOUTEM”.

Er werd één minnut stilte gehouden aan de fokkerij waar de manifestanten op de achtergrond, de honden in de fokkerij hoorden blaffen. Bij enkele manifestanten vloeide zelfs een traan.

Toespraken door Dirk Blanchart, Michel Vandenbosch en Marc Vermesen, maakten de manifestanten nog eens duidelijk waarom we daar waren. Zelfs familieleden van de hondenkweker aanwezig in de optocht, uitten in een sirene sfeer hun ongenoegen tegenover hun familielid, die de aanpak van de kweker al jaren kennen. "Dat is voor ons weer een overtuiging dat het verhaal van onze getuige niet uit de lucht is gegrepen", zegt BLID-voorzitter Dirk Blanchart . Deze mensen kregen van de andere manifestanten spontaan een applaus voor hun aanwezigheid.

BLID, GAIA en ABA gaan er werk van maken, dat deze fokkerijen moeten stoppen en dit was ook de vraag van de aanwezige manifestanten. Ter nagedachtenis van elke hond en pup die al gestorven is in de fokkerij te Sint-Lievens-Houtem door de onbekwaamheid van de uitbaters, brutaal geweld op de dieren, slechte voeding en alle andere wanpraktijken, werden honderden ballonnen opgelaten op het marktplein.

Foto's: Annita Verbeke/BLID

Beelden TV OOST