Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Slecht gehuisveste paarden te Oudenburg Afdrukken E-mailadres

Vorige maand ontving BLID een melding van 12 paarden en 10 veulens die slecht gehuisvest stonden in een vervallen boerderij aan de Geleedstraat te Oudenburg. “Twee pogingen om de paarden te vinden waren echter mislukt door een verkeerd opgegeven locatie aan onze organisatie”, zegt Dirk Blanchart voorzitter van BLID

Alles kwam vorige week in een stroomversnelling toen BLID een foto werd bezorgd aangaande de toestand van de paarden en de juiste locatie. De paarden stonden in een drek van hun uitwerpselen. Zelfs een paard dat wit van kleur zou moeten zijn, is zwart van in het mest te liggen

Om de situatie in een stroomversnelling te krijgen schakelde BLID, maandag onmiddellijk de FOD dierenwelzijn in en hebben we een controle van de paarden gevraagd. Blijkbaar heeft deze controle zijn doel niet gemist. Gisteren was men heel bedrijving om het mest in de stallen te ruimen, een stal moest nog worden aangepakt, tijdens onze aanwezigheid.


BLID hoopt dat de locatie voor de paarden nu proper blijft. Propere stallen hoort nu eenmaal bij het onderhoud van dieren. Een persoon die deze week aanwezig was tijdens ons bezoek aan de hoeve en de eigenaar van de paarden kent, gaat er nu op toezien dat de stallen proper zullen blijven.