Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID wil onderzoek naar leefomstandigheden runderen te Viersel Afdrukken E-mailadres

Vorige week is er bij onze organisatie melding gemaakt van wellicht enkele runderen die verwaarloosd zouden staan op een boerderij aan de Watersportlaan te Viersel.

Al meer dan 5 jaar zouden de runderen in een donkere stal staan zonder weidegang. “Volgens de informatie die we hebben ingewonnen waren toen de runderen al klapstokken van de heupen die door de huid staken. Of dit nu nog zo is weten we echter niet. Deze informatie hebben we uit zeer betrouwbare bron”zegt Dirk Blanchart voorzitter van BLID.

De bewoonster een oude dame van 83 laat niemand toe tot de stallen. De runderen zouden er enkel nog eten krijgen om in leven te blijven. Op enkele maanden tijd zijn er wel al een 3 tal kadavers opgemerkt aan de boerderij. Dit moet er toch op wijzen dat de vrouw niet alleen handelt, er moet iemand zijn die voor haar de dode dieren klaarlegt voor ophaling. De reden dat ze de runderen houd, is dat ze dan op de boerderij kan blijven wonen. Een kasteelheer die eigenaar is van de boerderij zou de vrouw eruit willen. Nog in een andere stal zou ook een oude hond zijn opgesloten.

“Dieren houden voor een juridisch spel, hiermee kunnen we niet akkoord gaan, de gezondheid en het welzijn van de dieren mag niet in het gedrang komen voor het behoud van een woning. We wensen dat er een onderzoek wordt gestart door de overheid, naar de toestand van de dieren en indien nodig moet er worden ingegrepen” stelt BLID-voorzitter Dirk Blanchart.