Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Niet geregistreerde geiten te Rollegem Afdrukken E-mailadres

Tijdens een bezoek van Dierenrechtenorganisatie BLID bij een kudde geiten aan de Rollegemseweg te Rollegem, stelden medewerkers vast dat de geiten eigendom van een landbouwer, er illegaal rondlopen. Geen enkel dier heeft een oormerk en dat is bij wet al enkele jaren verplicht bij schapen geiten en vanaf de leeftijd van 6 maand. De landbouwer kwam al eerder in de aandacht, toen hij twee jaar lang kampeerde langs de openbare weg in Marke.

De leeftoestand van de dieren bevind zich in een modderbad. Volgens informatie van de buurt, is de ophaalfirma voor dode dieren Rendac, een vertrouwd beeld geworden in de straat. Met de regelmaat sterven er geiten en dat is niet verwonderlijk want het grootste deel van de lammeren die er worden geboren zijn inteelt. Ergens in een vervallen stal zou ook nog een varken zitten.

Indien er mond en klauwzeer zou uitbreken in de buurt van Kortrijk, kunnen de dieren niet worden getraceerd, want de geiten van de landbouwer zijn niet eens gekend.

Ook zijn we heel verbaasd dat de openbare instanties op de hoogte zijn van de niet-geregistreerde dieren.”Volgens de buren was er zelfs hulp van de politie als de dieren van de landbouwer zijn verhuisd, niet geregistreerde dieren mogen zelfs niet op de openbare weg, waarom is er toen niet ingegrepen”, vraagt BLID-voorzitter Dirk Blanchart zich af.

“We zien er echt het nut niet van in waarom er op deze locatie zoveel geiten worden gehouden. Onverzorgd, niet in orde met de wetgeving en allemaal inteelt”, zegt Dirk Blanchart voorzitter van BLID. We hebben klacht ingediend bij het FAVV in Brugge en we willen dat de toestand wordt aangepakt, desnoods doen ze een inbeslagname en geven ze de dieren een betere thuis.