Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Kat geredt te Erpe - Mere Afdrukken E-mailadres

Deze voormiddag heeft BLID een kat laten redden die op de nok van een dak had plaats genomen. Wanhopige dierenvrienden in de Dorpstraat te Erpe - Mere, hadden de kat al vrij vroeg in de morgen opgemerkt. De kat zat te miauwen, maar durfde niet meer van het dak klauteren.

Een medewerker van BLID, die ter plaatse was liet de brandweer van Aalst uitrukken om de kat van het dak te halen. “Er diende wel een onkostenfactuur te worden betaald aan de brandweer voor het redden van kleine huisdieren en dit was voor onze organisatie geen enkel probleem. Onze leden geven ons daar de middelen voor”, zegt Dirk Blanchart voorzitter van BLID.

Een alerte gemeentebediende maakte de opmerking, dat de kosten voor het redden van kleine huisdieren, opgenomen was in het budget van de dienst leefmilieu van de gemeente Erpe – Mere, zodat deze laatste dan ook de kosten van de brandweer voor hun rekening heeft genomen.

De kat is tijdelijk opgenomen door een medewerkster van de gemeentedienst tot ze was bekomen van haar avontuur.

Foto's: BLID / Neerinckx

Hebt u een reactie voor ons, laat het ons weten: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.