Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Kattenval blijft opgesteld te Erpe - Mere Afdrukken E-mailadres

Sinds enige tijd verdwijnen er in de buurt van de Rijkhofstraat te Erpe – Mere massaal katten.
Terug uitgezette katten die gesteriliseerd zijn door het gemeentebestuur, verdwijnen er met de noorderzon. Enkel weken terug werd er een kat aangetroffen op een grasperk met een gebroken rug. Een bezorgde buurtbewoonster wou de kat laten verzorgen door een dierenarts, maar deze kon enkel nog het laten euthanaseren.

Men had al een vermoeden van een eventuele dader, maar enkele dagen terug kwam er duidelijkheid, toen een bewoner in de Rijkhofstraat zelf toegaf katten om te brengen.
“Ik doe op mijn eigendom wat ik wil”, was de uitspraak van de man, tegenover zijn buren die een opmerking maakten.
Alles werd nog duidelijker toen er vorige week een vangkooi werd opgemerkt op de eigendom van de dader. De kooi is voorzien van voedsel om de katten te lokken, eens ze in de kooi zitten worden ze omgebracht.

Gisteren stond de kooi terug opgesteld in de tuin van de man, verontruste buurtbewoners contacteerden BLID.
“We hebben onmiddellijk de politie gevraagd vaststellingen te doen van deze inbreuk”, zegt Dirk Blanchart.
24 uur na een oproep van de politie Erpe – Mere, door BLID staat kattenval nog steeds opgesteld in de tuin van de dader.
“We begrijpen er niks van, dit is een betrapping op heterdaad en blijft ongemoeid. We willen dat de kooi wordt weggehaald en de dader verbaliseert, het gaat hier om ernstige inbreuken op het dierenwelzijn”, alsnog de voorzitter van BLID.