Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID wil strenge maatregelen tegen jagers Afdrukken E-mailadres

De laatste tijd worden de wandelpaden in het jachtgebied Sint-Lieven-Houtem terug bevoorraad met slagafval en etensresten, bewerkt met een dodelijk gif.
Enkel jaren terug was dit gebied ook als eens heel gevaarlijk terrein voor wandelaars met huisdieren. Een jonge hond uit het gehucht Morelgem is vorige week het laatste giftslachtoffer geworden, BLID wil dat dit voorgoed stopt.

Het gif geeft een snelle werking en meestal is de tussenkomst van een dierenarts al te laat en sterft de hond of kat kort na de inname. Wellicht zit er tussen het gift het verboden product TEMIC. Met deze werkwijze willen de oneerbiedige jagers de vos uitschakelen, maar treffen ze ook wandelaars met hun huisdier. Ook de beschermende roofvogels worden het slachtoffer van deze praktijken.

De gemeente Sint-Lievens-Houtem heeft weet van deze praktijken en blijkt er machteloos tegenover te staan. De gemeente laat in de pers weten dat de daders al herhaaldelijk tot de orde zijn geroepen maar tevergeefs, dus zijn de daders ook bij de gemeente gekend, ondanks dat dit gift ook gevaarlijk is voor de mens.

BLID wil echter verder gaan en gaat minister Crevits schriftelijk vragen de jachtvergunning in te trekken van de jagers op het grondgebied Sint-Lievens-Houtem, tot alle giftsporen zijn verdwenen in de jacht- en wandelgebieden . We hopen ook op de steun van het gemeentebestuur die de problemen al lang kent. Daarmee willen we dat de jagers onderling de daders van het gif uitschakelen en voorgoed verbannen uit het jachtmilieu. Enkel zij kunnen de daders ontmaskeren.