Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Vaststellingen van jachtinbreuken te Buggenhout Afdrukken E-mailadres

In een bos aan de Breemstraat in Buggenhout, heeft BLID vandaag jachtinbreuken laten vaststellen.

Heel toevallig tijdens een wandeling op zondagnamiddag, stuitte een medewerker van BLID, tijdens een plaspauze in een bos naast het wandelpad, gelegen tussen de Zittingsweg en de Breemstraat, op een volière met daar in fazanten. Verbazingwekkend hoorde de medewerker verder in het bos een gekrijs van dieren en stuitte daarmee op een tweede grote volière, met ook daarin fazanten. Ook enkele vangkooien voor roofdieren met lokaas erin staan er opgesteld.

Men kan er niet spreken van een legale kwekerij voor fazanten, omdat de volières staan opgesteld in een bos en dit is verboden. Ook het uitzetten van fazanten voor de jacht is overtreding op de jachtwetgeving.
De tweede inbreuk is het opstellen van de vangkooien met lokaas. Men mag wel kooien opstellen maar zonder lokaas, een kooi was zelfs voorzien van een dode kip. Ook moeten de kooien gemeld worden bij het Agentschap Voor Natuur en Bos.

“Vandaag heeft de plaatselijke politie de vaststellingen kunnen doen en zal het parket bevelen wat er met de dieren en de vangkooien moet gebeuren” zegt BLID-voorzitter Dirk Blanchart.
De jagers die vandaag ook in het bos aanwezig waren, zijn niet tevreden met deze onthulling. Dit hebben ze bewezen met hun agressiviteit tegenover een cameraman van TV OOST, waarbij ze dreigden de camera aan diggelen te gooien.