Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID stelt zich vragen bij de hertenweide van Recreatiepark Hengelhoef Afdrukken E-mailadres

Na een controle gisteren namiddag aan de hertenweide van Recreatiepark Hengelhoef te Houthalen – Helchteren, stelt BLID zich vragen bij het onderhoud van de dieren. Op enkele weken tijd kwamen er verschillende klachten binnen dat de herten, die er in gevangenschap leven zonder eten staan.

De hooiruif staat meer zonder hooi dan gevuld..Tussen de kudde van een 20 tal herten hebben we er eentje opgemerkt met maar één oog en de heupbeenderen steken door de vacht. Ook een pony hebben we aangetroffen met iets te lange hoeven.

BLID stelt zich vragen bij de hertenweide van Recreatiepark Hengelhoef

Bezoekers die net de dieren wat keukenafval toegooiden, spraken hun ongenoegen uit over de het onderhoud en verzorging van de dieren. Een iemand wist ons te melden dat de dieren tijdens de afgelopen strenge winter geen eten kregen. Tijdens deze winter zijn er ook verschillende herten gestorven en lagen ze dagen lang op de weide. Meermaals is de Oostappen Group door de bezoekers op deze wantoestanden gewezen, maar steeds met een traag resultaat.


Onze medewerker melde zich aan de balie van de Nederlandse Oostappen Group, die het Recreatiepark Hengelhoef beheren. Daar wist men ons te vertellen dat de dieren onderhouden worden door het Limburgs Landschap vzw. BLID gaat er vanuit dat de eigenaar van het terrein, waar de dieren vertoeven verantwoordelijk is en ook het nodige moet doet dat de dieren hun verzorging krijgen, die ze nodig hebben.


Er zijn afspraken gemaakt en een verdere opvolging van de dieren zal zeker gebeuren door BLID. Indien we geen verbetering vaststellen en onze vragen van deze namiddag onbeantwoord zullen blijven, dienen we zeker klacht in tegen de Oostappen Group voor dierenverwaarlozing.

Update 04 maart


Oostappen groep niet opgezet met het optreden van BLID


Bij een twee controle gisteren namiddag aan het Recreatiepark Hengelhoef te Houthalen, door onze medewerker, is gebleken dat de groep Oostappen en het Limburgs Landschap niet waren opgezet met ons optreden vorige week. Volgens het Limburgs Landschap waren we op een verkeerd ogenblik gekomen. Ook de directeur van Hengelhoef, onder de groep Oostappen haalde telefonisch zwaar uit naar onze medewerker, terwijl er al verschillende meldingen aan de balie van het Recreatiepark waren doorgegeven, door de bezoekers van het park. Dat het verhaal in de media is verschenen, hadden ze liever niet gezien.


“We weten dat zulke klachten heel gevoelig liggen. De dieren behoren tot het park en maken deel uit van de recreatie en dan verwachten we dat ze het heel goed hebben”, zegt Dirk Blanchart voorzitter van BLID. Volgens onze verkregen informatie was dit niet zo en dit hebben we vorige week ook gezien. De hooiruif stond toen al dagen zonder hooi. Zelfs via de gemeentelijke website zijn er meerdere meldingen gedaan betreffende de wantoestanden.


De tweede controle toonde aan de hooiruif tot boven gevuld was met hooi, en alle herten stonden er rond verzameld. We hopen dat dit in toekomst ook zo zal blijven, toch hebben we er een openbare locatie bij, die we met de regelmaat wel eens zullen bezoeken.