Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Mishandeling van een stier te Moortsele Afdrukken E-mailadres

Op een weide in de Kloosterstraat te Moortsele verblijft wellicht een mishandelde stier. Dit kunnen we vermoeden als we de vier poten van het dier zien.

seb_fotos_1_01_2

Aan elke poot vertoont het dier snijwonden en dit zou wel eens van een koord kunnen zijn. De linker voorpoot blijkt ons nog het ernstigste verwond. Met een koord bindt men de voor- of achterpoten van een dier tezamen, om zo te verhinderen dat het zou uitbreken of om het op die manier gemakkelijk te kunnen pakken.

De verwondingen aan de poten blijken ons toch ernstig genoeg, om te oordelen dat het dier er een hele tijd moet hebben mee aangelopen.

We hebben het FAVV Oost - Vlaanderen om een controle gevraagd en we hopen snel een bevestiging van ons vermoeden. Het samen binden van poten is verboden, men kan er een dier pijn mee veroorzaken en men beperkt het van zijn vrijheid.

We vragen dat het dier onder toezicht van het FAVV verzorging zal krijgen van een dierenarts en dat de eigenaar verbaliseert wordt.