Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Klacht tegen eigenaar van Amerikaanse Staffords in Boezinge Afdrukken E-mailadres

Na een melding van wantoestanden betreffende de Amerikaanse Staffords aan onze vzw, bood een medewerker van BLID zich deze week aan in de Bikschootsestraat te Boezinge.

De honden zitten zonder enige beschutting opgesloten in een te kleine kennel voor twee honden. De honden waren niet voorzien van enig drinkwater. Één hond vertoont etterende ogen. Volgens onze ingewonnen informatie zitten de honden er al enkele jaren, in alle weer en wind onder de blote hemel.

camera0029
Een confrontatie met de vriendin van de eigenaar leverde niet veel goeds op voor de dieren. Ze vond het normaal dat de honden er in deze toestand verbleven, en dit terwijl de wetgeving het anders oplegt. Ook krijgen de honden maar zelden water, “als ik een bak water zet dan vechten ze, dus zet ik er geen”, aldus de eigenares van de honden.

Omdat de vriendin voor geen reden vatbaar was werd ook de politie gecontacteerd. Tussen de discussie en het wachten op de komst van de politie, werden vlug de honden uit de kooi gehaald en binnen in huis ondergebracht. Daardoor kon de politie geen vaststellingen doen van de inbreuk, zegt BLID- voorzitter Dirk Blanchart.
camera0032
BLID laat de behuizing van de twee honden zeker niet onberoerd. “We eisen dat de honden elk een slaaphok zullen krijgen en dat de kennel waarin ze leven groter word uitgebreid”, alsnog de voorzitter van BLID. Wel zit er nog een addertje onder het gras, want volgens het politiereglement van Ieper mag men geen staffords houden op het grondgebied. Hoe de burgemeester zal reageren op deze twee speciale bewoners weten we niet. Maar voor ons moeten de honden het alvast beter krijgen.

Update 11-09-2010 20.00 uur

Enkele minuten geleden heeft de maatschappelijke zetel van BLID telefonisch bedreigingen gekregen van de eigenaar van de honden. De eigenaar is blijkbaar onthutst over het feit dat er deze week terechte opmerkingen zijn gebeurd over de huisvesting van zijn honden door BLID.

Zijn honden zitten al maanden in een kennel zonder dak en of slaaphok. Vandaag is de eigenaar in allerijl een slaaphok beginnen timmeren, waarom kon dit niet vroeger? Met dit hebben we toch al iets bereikt voor de honden. Een toegeving wil de eigenaar niet doen om constant water te zetten voor zijn dieren. De reden is dat de honden vechten als er drinkwater staat? Dan is er maar een oplossing de honden elk apart in een kennel te plaatsen, maar hier heeft de eigenaar ook geen oren naar. Dus mogen de honden enkel drinken als het hen word aangeboden door de eigenaar, terwijl eten en drinken een behoefte is van een dier. Volgens verklaringen uit de buurt zaten de honden deze zomer aan de kennelpanelen te likken van de dorst.

De eigenaar van de honden vind dat we een verkeerde verslaggeving hebben gebracht, terwijl we enkel beelden tonen van de realiteit hoe de honden waren gehuisvest. De bedreigingen aan BLID en zijn entourage zullen worden overgemaakt aan de gerechtelijke politie. Wij komen op voor dieren en spreken voor de dieren en eigenaars moeten zich maar schikken naar de wetgeving.

Update 14-09-2010 20.20 uur

We zijn helemaal niet verlegen, om te laten weten dat er qua periode dat de honden daar verblijven, een verkeerde communicatie is gevoerd. De honden zouden er ongeveer vier weken zitten. Maar of het nu vier weken of maanden zijn, maakt helemaal niet uit. Een hond die moet buiten leven, moet onmiddellijk kunnen beschikken over beschutting, een slaaphok, eten en drinken. Tot zover we weten was het slaaphok vrijdag in opbouw.