Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID overstelpt met oproepen Afdrukken E-mailadres

De aanhoudende lage temperaturen en blijvende sneeuwval, maakt het voor BLID niet gemakkelijk deze dagen. De meldingen van dieren, die buiten verblijven, zijn niet bij te houden. Wij proberen elke melding, aandacht te geven en het nodige te ondernemen. Onze vrijwilligers proberen het laatste van hun vrije uren, aan de dieren te besteden. Net als wij kunnen de federale overheidsdiensten voor dierenwelzijn, de oproepen ook niet aan.

Toch moet men er zich van bewust zijn, dat sommige dieren, de kou zeker kunnen trotseren. Het temperatuur gevoel van een mens en dieren, zijn niet te vergelijken. Het belangrijkste is voeding en drinken, zodat de dieren zich een weerstand kunnen opbouwen, tegen de lage temperaturen. Een schuilhok is nog steeds en zal wellicht, een discussiepunt blijven. Sommige dieren benutten zelfs niet eens een schuilhok. Maar er zijn ook dieren, die soms wel bescherming zoeken, aan de rand van een bos of achter een opstakel, dat ze vinden in de weide. Dieren volledig opsluiten vinden we wat te drastisch, we zijn voorstander van een open stal.

Indien men zou vaststellen, dat dieren het zouden moeten stellen zonder bijvoeder, dan is een melding aan BLID zeker terecht. Ook dieren die er niet levenslustig bijstaan, kunnen beste een controle krijgen. Dieren die vastgebonden staan, in de openlucht, is een terechte melding. Een dier moet zich vrij kunnen verplaatsen, om opgewarmd te blijven. Honden die buiten verblijven, zijn verplicht een slaaphok te hebben.

De beste handeling om te controleren of dieren de nodige aandacht krijgen zijn: kijk na of het ijs in de drinkbak, tijdens de dag al eens werd gebroken. Let op de etensresten, die men moet vinden in de nabijheid van de voederbak. Als men hier dagelijks verandering vaststelt, kan het een teken zijn dat de dieren toch bezoek krijgen van hun eigenaar. Indien u terecht denkt van niet, laat het ons zeker weten.