Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Ernstige nalatigheid op het dierenwelzijn in Zarren Afdrukken E-mailadres

In de Koordhoekstraat in het West-Vlaamse Zarren, is er een ernstige nalatigheid op het dierenwelzijn gaande.

DSC_2894

Sinds 11 dagen ligt er een Berner Senner hond dood aan de toegangspoort van een tuin, in de voornoemde straat. Buurtbewoners ontdekten het kadaver, na het ontdooien van de sneeuw, van afgelopen dagen. In de zelfde tuin loopt ook nog een jonge Beagle ernstig ondervoed. De hond zocht gisteren warmte en lag bovenop het kadaver van de Berner Senner. De Beagle moet er dringend worden weggehaald. Waarschijnlijk is ook de Berner Senner van ondervoeding gestorven.

DSC_2882

De buurt alarmeerde gisteren de politie, maar het bleef enkel bij het langs komen en verder is er niks ondernomen. We vragen ons af waarom parket niet is ingelicht en dat men het kadaver niet heeft laten opruimen. Vandaag is een medewerker van BLID polshoogte gaan nemen en stelde vast dat de bewoners opnieuw niet thuis waren. Doch was het zinloos de politie te vragen, als ze toch niks ondernemen.

BLID heeft nu het FOD dierenwelzijn om een dringende controle gevraagd, voor het welzijn van de nog levende hond. Volgens onze ingewonnen informatie in de buurt, zou het niet de eerste keer zijn, dat er op deze locatie op korte tijd een hond sterft. Men vermoedt dat Beagle, die er nu nog rondloopt, een hond zou zijn uit het dierenasiel. We vragen dat er een ernstig strafdossier zou worden opgesteld tegen de eigenaars van de honden, zodat de rechtbank een vonnis kan vellen, om levenslang geen dieren meer te mogen houden.

Reageer via ons facebook

Update 20-12-2010 15.00 uur

De dienst dierenwelzijn van het FOD  en de politie, zijn zaterdag nog eens ter plaatse geweest.

De hond is aan de magere kant en kerngezond, is heel levendig en gewend om in huis te lopen : hij springt op de zetels, loopt overal rond, speelt met de eigenaars en oudste dochtertje, en moet soms een tijd buiten lopen om proper te worden. Omdat dit “tijdje” voor de dienst dierenwelzijn niet controleerbaar is hebben ze opdracht gegeven een gat in het tuinhuis te maken (deur open zetten betrouw ze niet) en daar een ligplaats te voorzien zodat de hond altijd de keuze heeft voor binnen of buiten. Bij openen van het tuinhuis liep de hond onmiddellijk naar binnen en kende ook daar zijn weg.

Er stond een bakje met hondenbrokken in de keuken.

Er is een bewijs (foto) van dat “gat” in het tuinhuis geëist, maar daarmee is het dossier voor de dienst dierenwelzijn afgesloten.