Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Onverzorgde schuilplaats voor hond in Gent Afdrukken E-mailadres

In het havengebied van Gent, bezocht een medewerker van BLID vorige week een Rottweiler aan de Afrikalaan.

De kleine ren waar de hond in leeft is vuil en ligt vol rommel. Op het ogenblik van ons anonieme bezoek had de hond ook geen drinkwater. Betreffende de locatie waar de hond er wellicht als waakhond verblijft, vermoeden we dat de aanpak van een gewone vzw voor dierenwelzijn, geen druk zal brengen op de eigenaar. Vandaar dat we dan ook een controle hebben gevraagd aan het FOD Dierenwelzijn, die meer macht bezit om de eigenaar ertoe aan te zetten de ren te kuisen en de nodige nutsvoorzieningen voor de hond op te leggen.

0140605 130848

We willen dat de ren proper zal worden gemaakt en dat de hond zal kunnen beschikken over een slaaphok, want dit was ook niet aanwezig. We hebben de controle gevraagd aan het FOD, omdat een beroep doen op de politie van Gent geen eenvoudige klus is, als het over dierenwelzijn gaat. De politie komt niet onmiddellijk ter plaatse en alles moet eerst worden afgehandeld op het bureau, is onze ervaring. Vandaar dat onmiddellijke hulp niet altijd aan de orde is en men dan toch best via het FOD werkt.

Binnen enkele dagen gaan we onopgemerkt de toestand nog eens evalueren en hopen we dat onze vraag zal beantwoord zijn.

Reageer via facebook