Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID raadt eigenares af hond te laten inslapen Afdrukken E-mailadres
donderdag 24 januari 2013 09:05

Op het woondomein WaesMeer in Tielrode verblijven er al enkele maanden dag en nacht twee honden in een leegstaande chalet, het betreft één jonge Duitse herder en één oudere labrador.

Volgens de omwoners zou de eigenares van de honden slechts sporadisch opdagen. De dieren zouden in een donkere omgeving en in een vervuilde toestand verblijven en alle nutsvoorzieningen zijn sinds de zomer afgesloten. De jonge Duitse herder stelt zich heel agressief op als hij zich aan het raam vertoont.

Medewerkers van BLID hebben samen met de politie de vervallen chalet bezocht en konden weinig zien daar de gordijnen gesloten waren. Na contact met de eigenares hebben we deze week dan toch de chalet kunnen bezoeken. De vrouw was aangedaan door het bezoek van BLID en de politie. Ze verblijft inderdaad niet meer in de chalet, maar verzekerde BLID dat haar dieren niets tekort kwamen. De honden waren speels, toonden geen agressiviteit en hun vacht was verzorgd. Ook was het in de chalet niet zo vuil als aanvankelijk werd beweerd. De eigenares was zodanig aangeslagen dat ze zelfs de jonge Duitse herder wilde meegeven aan de medewerkers van BLID en de oudere hond zou ze dan laten inslapen.

Na overleg binnen het bestuur van BLID en met de medewerkers werd beslist om de honden samen te laten en hen ook verder te laten leven in de chalet. “Op zich uiteraard niet de volledige juiste oplossing, maar de wetgeving verbiedt het niet dieren te laten leven in een onbewoonde ruimte. Ook de beslissing om de oude hond te laten inslapen, kunnen wij niet toelaten. Men kan niet verplichten een hond te laten inslapen teneinde een probleem op te lossen, dat momenteel nog geen probleem is”, meent BLID-voorzitter Dirk Blanchart.

Ondanks deze beslissing hebben we wel afspraken gemaakt met de eigenares van de honden. En aan de melders van de klacht hebben we gevraagd om de chalet niet extra te viseren voor het welzijn van de dieren. “Dat de chalet met de tijd zal worden afgebroken is een feit en daarom hebben we ook aan de eigenares gevraagd haar voorzorgen te nemen met betrekking tot de honden. In tijd van crisis dient men soms eens dubbel na te denken. ”, alsnog Dirk Blanchart.

Reageer via facebook

Laatst aangepast op donderdag 24 januari 2013 09:08