Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Medewerkster BLID hardhandig aangepakt Afdrukken E-mailadres
maandag 28 januari 2013 10:59

Tijdens een toezicht voor de huisvesting van een hond, op een landbouw- en kolenbedrijf aan de Hoogstraat in Herzele is tijdens het weekend een medewerkster van BLID hardhandig het bedrijf uitgezet door de eigenaar.

BLID had een melding gekregen van een bezoeker van het kolenbedrijf, die zich zorgen maakt over de beschutting voor de hond. Het dier zat in een kennel, zonder slaaphok, enkel op stro. Verwacht wordt dat honden die constant in een kennel leven kunnen beschikken over een slaaphok.

De medewerkster meldde zich op het bedrijf en dit bleek niet naar de zin van de eigenaar, die de BLID-medewerkster hardhandig uit het bedrijf zette. Om toch de toestand van de hond te kunnen nagaan werd de politie om bijstand gevraagd. Tijdens de aanwezigheid van de politie besefte de eigenaar van de hond dat hij wellicht toch wat te agressief had gereageerd naar onze medewerkster toe.

Blijkt dat de hond enkel tijdens de openingsuren van het bedrijf in de kennel zit en daarna volledig vrij kan rondlopen op het landbouwbedrijf. De landbouwer bood onder toezicht van de politie zijn excuses aan en besefte dat een dialoog meteen voor de oplossing zou hebben gezorgd. “De hond verkeert in een goede toestand en het is begrijpelijk dat hij in de kennel zit als de toegangspoort van het bedrijf open staat. Maar we hebben de eigenaar van de hond medegedeeld dat we kwamen voor een interpellatie en niet voor agressie”, alsnog BLID-voorzitter Dirk Blanchart.

Reageer via facebook

Laatst aangepast op maandag 28 januari 2013 11:04