Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID sympathisant deelde oude kledij en hondenvoeding uit aan Brusselse daklozen Afdrukken E-mailadres
woensdag 01 januari 2014 10:43

Een sympathisant van BLID deelde maandag 30 december oude kledij uit aan Brusselse daklozen. De sympathisant trok naar centrum Brussel op zoek naar daklozen en deelde daar oude kledij uit die ze een heel jaar had verzameld. BLID kreeg weet van dit kleine goede doel en deed er prompt een feestelijk tintje bovenop voor de daklozen met een hond! Onze sympathisant mocht enkele zakken hondenbrokken aankopen via BLID en deze verdelen in kleinere zakjes.

Aan iedere dakloze die werd aangetroffen met een hond, werd een zakje hondenbrokken overhandigd. Dit initiatief nam BLID, om ook eens aan de dieren te denken die mee ronddwalen met de daklozen. Al mag men zeggen dat de meeste honden er wel verzorgt en goed gevoed uit zien. De daklozen apprecieerden het gebaar van het zakje hondenbrokken, dat hen werd toegestopt voor hun hond. Misschien is het wel te overwegen om eind dit jaar, het groter aan te pakken. Al is het probleem welke stad ga je kiezen? Want overal tref je daklozen aan met een hond of ander dier!

“Een ding blijft duidelijk we hebben het kunnen doen, dankzij het lidgeld van onze steunende leden! We hebben het ook op een bescheiden gebeuren gehouden, zonder veel aandacht ter plaatse, want vele daklozen hebben er zelf niet voor gekozen om een leven op de straat te leiden en verkiezen dan ook meestal in de anonimiteit verder te leven. Toch denken we eraan om het volgend jaar iets groter te doen, maar dan zal wel extra steun, zowel financieel als logistiek, nodig zijn om het te kunnen realiseren”, als nog BLID voorzitter Dirk Blanchart, die alle dieren en dierenvrienden het allerbeste wenst voor 2014!

Reageer via facebook

Laatst aangepast op woensdag 01 januari 2014 10:51