Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Verwaarlozing van paarden in Nederzwalm Afdrukken E-mailadres
vrijdag 07 februari 2014 12:32

Op een verdoken weide aan de Stationstraat te Nederzwalm is er momenteel een geval van paardenverwaarlozing. De weide is herschapen tot een modderlandschap en nergens vinden de dieren er een droge lig-of schuilplaats. Hun eten beschimmeld voordroog hooi wordt en in modder gegooid.

Nederzwalm1

Gisteren werd en één dood paard van de weide gehaald door de eigenaar, wat de doodsoorzaak is daar hebben we het denken naar. Wel hebben we gezien dat het paard volledig onder de modder zat en weten dat de eigenaar agressief reageerde naar buurtbewoners die hem over de feiten aanspraken.

Nederzwalm2

Het dode paard is deze morgen opgehaald door Rendac, maar daarom is het probleem er zeker nog niet opgelost. BLID liet deze morgen de politie Proces - Verbaal op maken en we eisen dat de paarden ook naar een betere locatie worden gebracht.

Nederzwalm3

De politie deelde alvast onze mening en nam contact op de eigenaar een man uit Oudenaarde. “Deze laatste krijgt tot zondag om een nieuwe locatie te zoeken voor de drie paarden die nu nog in de modderpoel lopen, indien er geen gevolg zal worden geven aan de vraag van de politie, zal een inbeslagname volgen. Deze morgen was er ook al overleg met het FOD Dierenwelzijn, dus het blijft afwachten of de eigenaar inspanningen zal doen”, alsnog BLID Voorzitter Dirk Blanchart!

Reageer via facebook

Laatst aangepast op vrijdag 07 februari 2014 20:03