Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Honderden paarden en runderen te kijk en te koop op de winterjaarmarkt Sint-Lievens-Houtem Afdrukken E-mailadres
donderdag 09 november 2017 07:41

Honderden paarden en runderen worden het komende weekend 11 & 12 november alweer de publiekstrekkers voor de jaarlijkse winterjaarmarkt te Sint-Lievens-Houtem. Veehandelaars brengen er terug volgeladen vrachtwagens dieren, die er twee dagen te koop en te kijk staan voor het publiek. Ondanks de strenge reglementering voor wat de aanvoer en het tweedaagse verblijf van de dieren betreft, zijn er nog steeds handelaars die er met de pet naar gooien.

Kosten noch moeite worden gespaard door de organisatie om de dieren hun verblijf er aangenaam te maken, maar daar houden sommige veehandelaars geen rekening mee. Kort aangebonden, met de regelmaat een tik van de stok, om de rust van de dieren te verstoren zodat ze niet kunnen gaan liggen en steeds te kijk moeten staan voor eventuele kopers, is nog een veel opgemerkt beeld tijdens de veemarkt.

Daarom vragen wij ook met aandrang indien u iets ziet als bezoeker van de veemarkt, dat niet strookt met het dierenwelzijn, om zeker de verantwoordelijke van de veemarkt te wijzen op de inbreuken. Ook is het mogelijk de aanwezige dierenartsen en politie te wijzen op hun verantwoordelijkheid voor het dierenwelzijn tijdens de veemarkt en hen te vragen op te treden.

Laatst aangepast op dinsdag 07 september 2021 07:30